Pravna obavijest

Zaštita privatnosti u skupini Autovista Group

Informacije koje sadrži ova obavijest o zaštiti privatnosti, odnose se na prakse s tog područja, koje izvodi matična tvrtka iz Ujedinjenog Kraljevstva: Autovista Limited,  Suite 1, 3rd Floor, 11-12 St James's Square, London SW1Y 4LB, England, United Kingdom[A1]  te njezine podružnice i zavisna društva (dalje: ‘Autovista Group’).

Poštujemo vaše pravo na privatnost te se obvezujemo da ćemo osiguravati sukladnost sa svim zakonodavstvom na području zaštite podataka i vaše privatnosti. Ka svojim pravnim obvezama koje proistječu iz navedenog, odnosimo se ozbiljno, zato smo poduzeli odgovarajuće mjere čuvanja i zaštite osobnih podataka, koje nam vi prosljeđujete, i težimo ka tome da smo uvijek u potpunosti transparentni glede obrade vaših osobnih podataka (izraz ‘osobni podaci’ uporablja se u značenju, koje mu je dodijeljeno u Opći uredbi o zaštiti podataka tzv. ‘GDPR’).

Ova obavijest o zaštiti privatnosti objašnjava vaša prava vezana za osobne podatke, koje o vama čuvamo te način, kako:

 • upotrebljavamo i štitimo takve osobne podatke;
 • od nas možete zahtijevati da se uporaba vaših osobnih podataka ograniči;
 • štitimo vašu privatnost i
 • u kojim slučajevima možemo razotkriti vaše osobne podatke trećim osobama.

1. Obim uporabe ove obavijesti o zaštiti privatnosti

Ova obavijest o zaštiti privatnosti uređuje našu obradu vaših osobnih podataka u vezi s produktima koje dobavljamo te uslugama koje pružamo. Molimo vas da uzmete u obzir da svoje produkte licenciramo i drugim tvrtkama, koje mogu izraditi vlastite internetske stranice, događaje i digitalne sadržaje. Kada koristite usluge, koje upravljaju treće osobe, uporaba će osobnih podataka postati predmet njihovih općih poslovnih uvjeta, koji su detaljno određeni u njihovoj obavijesti o zaštiti podataka, a ne u našoj. Ako imate u vezi s tim bilo kakve dvojbe, pišite nam na: dataprotection@autovistagroup.com.

2. Prikupljanje i uporaba osobnih podataka

Kada pretražujete naše internetske stranice, jedini osobni podatak koji o vama prikupljamo, je vaša IP adresa. S iznimkom te informacije vaše pretraživanje je anonimno, jer se ne prikupljaju drugi osobni podaci, osim ako se registrirate za uporabu naših produkata ili pretplatite na primanje obavijesti od nas, npr. Novosti - newsletters. U tom slučaju ćemo vas zamoliti za ime i prezime, adresu e-pošte, broj telefona i službeni naziv. Također prikupljamo neke osnovne, anonimne tehničke informacije, kao što je redoslijed klikova. Na osnovi toga analiziramo vašu uporabu internetskog mjesta, što nam pomaže kod slanja poruka u okviru ciljno usmjerenih marketinških akcija. Prije slanja bilo kakvog marketinškog sadržaja, mi ćemo vas, naravno, zamoliti za vaše suglasje. Neosobne informacije koje se odnose na uporabu ovih internetskih stranica u statističke svrhe, ali bez bilo kakvih osobnih podataka o vama, mogu se prosljeđivati i trećim osobama.

3. Registracija i uporaba vaših osobnih podataka

Kada se registrirate na internetskoj stranici putem našeg postupka prijave, prikupljaju se i čuvaju odabrani osobni podaci o vama, koji uključuju ime i prezime, adresu e-pošte i broj telefona, i to u svrhe slanja odgovarajućih informacija. Ako niste dali svoje suglasje, ti podaci neće biti razotkriveni trećim osobama, osim ako to ne dopušta ili diktira zakonodavstvo, odnosno u slučaju otkrivanja kršenja uporabe internetskih stranica ili njihove nepravilne uporabe. Ako ste dali suglasje za uporabu vaših osobnih podataka, ti podaci će se obrađivati uz potpuno poštovanje vaše privatnosti. Uz gore navedene slučajeve, obrađujemo samo osobne podatke, koje su dali pojedinci te ne prikupljamo osobne podatke iz javno dostupnih izvora.

4. Pravna osnova za obradu osobnih podataka prijeko našeg internetskog mjesta

Pravna osnova za obradu osobnih podataka, koji se prikupljaju na temelju uporabe internetskog mjesta, vaše je suglasje koje dajete tako da označite kvadratić na našoj stranici e-poštanskog preferencijskog centra (Email Preference Centre) – gledaj 6. točku. Svoje suglasje možete u bilo kojem trenutku opozvati uporabom dugmeta za odjavu ili tako da nam pišete na adresu dataprotection@autovistagroup.com, odnosno nas o tome obavijestite običnom poštom, koju šaljete na adresu, navedenu na kraju ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

5. Kolačići

Ako želite da naše internetsko mjesto pravilno djeluje, morat ćete provjeriti je li vaš pretraživač postavljen tako, da prima kolačiće. Kolačić je mala datoteka (ili zapis u datoteci), koju internetska stranica može poslati vašem pretraživaču, a on ju pohranjuje na tvrdi disk vašeg računala. Kolačići, uključujući analitičke kolačiće trećih osoba, omogućavaju nam analizu prometa i određivanje popularnijih mjesta na našim internetskim stranicama. Kolačići nam također omogućavaju da usavršavamo internetsko mjesto te ga prilagođavamo korisnicima time da omogućavaju pohranjivanje svih registracijskih podataka ili lozinki, pa ih ne trebate svaki put upisivati kada posjećujete naše internetske stranice. Kolačići ostaju u vašem računalu te se upotrebljavaju samo pri prijavi na naše internetske stranice. Bez obzira na gore navedeno, vi ne trebate primiti kolačiće, stoga morate pročitati informacije koje su priložene programima vašeg internetskog pretraživača, kako biste mogli pretraživač postaviti tako da vas on obavještava kada primate kolačić, a time vam pruža mogućnost da ga ili prihvatite ili odbijete. Kolačići nam ne prosljeđuju dodatne informacije o vama, samo one, koje se odnose na vašu uporabu naših internetskih stranica.

Eloqua, automatska marketinška platforma koju upotrebljavamo, ugradit će kolačić u vaš uređaj tokom vaše prve posjete na našim internetskim stranicama. Tada će se pojaviti obavijest o kolačićima na dnu internetske stranice, a i poveznica na obavijest o zaštiti privatnosti. Jedinstvenim indentifikatorom identificirani ste kao posjetilac internetskih stranica. Kolačić Eloqua i vašu IP adresu možemo upotrijebiti za analizu vaše uporabe naših internetskih stranica, tj. koju stranicu ste posjetili i kako dugo ste na njoj ostali. Taj kolačić ne sadrži osobne podatke o vama. Kolačić će se deaktivirati nakon dvije (2) godine, osim ako ga ranije ne izbrišete u postavkama internetskog pretraživača.

6. Tehnologija praćenja Eloqua, upotrebljena u našim e-marketing porukama

Za personalizaciju načina komunikacije vama ćemo uključiti poveznicu do E-poštanskog preferencijskog centra (Email Preference Centre) u naše marketing elektroničke poruke i na internetskim stranicama. U marketinškim porukama, koje ćete primati, upotrebljavamo piksele za praćenje. U potporu tom internom postupku Eloqua za nas obrađuje piksele za praćenje na anonimnoj osnovi te bilježi jedinstveni i anonimni ID broj primatelja. Ta jedinstveni i anonimni ID broj primatelja dana nam je na raspolaganje kako bismo mogli pratiti aktivnosti otvaranja, prosljeđivanja ili klikova na URL-e u našim elektroničkim porukama. Na taj način mi možemo poboljšati uspješnost i učinkovitost našeg e-poštanskog marketinga.

Vaše suglasje na primanje naših e-poštanskih marketinških poruka uključuje praćenje novosti i ujedinjavanje podataka (gledaj 7. točku).

Ako ne želite da vas pratimo na osnovi e-poštanskih marketinških poruka, opozovite pretplatu na sve naše marketinške poruke putem našeg centra e-poštanskog preferencijskog centra. Poveznicu na Email Preference Centre možete pronaći u svim e-poštanskim marketinškim porukama, koje ste primili od nas.

7. Uporaba informacija kolačića i tehnologija praćenja Eloqua

Informacije koje dobivamo uporabom piksela za praćenje, kao što su definirani više u 6. točki, mogu se kombinirati s informacijama, koje nam prosljeđujete sukladno 3. točki i vašim informacijama o pretraživanju, koje prikupljamo pomoću kolačića, kao što je opisano u 5. točki. Na taj način možemo bolje prilagođavati i poboljšavati svoj marketing i za vas personalizirati vaše korisničko iskustvo na našim internetskim stranicama.

8. Ažuriranje

Kao primatelj e-poštanskih marketinških poruka skupine Autovista Group i / ili kraćih dnevnih obavijesti, povremeno možete primiti i dodatne poruke i novosti o drugim uslugama, koje pružaju naša matična tvrtka ili podružnice te zavisna društva. Ažuriranjem preferencija možete opozvati svoje suglasje za primanje takvih poruka. U te svrhe kliknite na poveznicu na Email Preference Centre, koju možete pronaći na kraju svake e-poštanske marketinške poruke ili kratke dnevne obavijesti, koju ste primili od nas.

9. Ažuriranje vaših podataka

Ako se osobni podaci koje ste nam proslijedili, promjene ili ako ste promijenili svoju adresu e-pošte, odnosno želite izbrisati svoje podatke, to nam priopćite na adresu: dataprotection@autovistagroup.com.

10. Obrada podataka od naše strane

U Sloveniji skupina Autovista Group posluje pod imenom Eurotax d.o.o. Tvrtka Eurotax d.o.o. obrađuje osobne podatke u Sloveniji, a druge podružnice skupine Autovista Group obrađuju osobne podatke u drugim državama EU. Niže možete pronaći opće objašnjenje načina, kako mi kao upravitelj podataka obrađujemo osobne podatke. Za detaljnije razumijevanje obrade vaših osobnih podataka gledajte moguće osobne poruke, koje ste primili od nas uz ovu obavijest o zaštiti privatnosti ili nam pišite na: dataprotection@autovistagroup.com.

11. Razlozi / svrhe obrade osobnih podataka

Osobne podatke obrađujemo u svrhe promocije naših produkata i usluga te u svrhe vođenja računa i evidencije.

12. Vrste / razredi obrađenih osobnih podataka

Osobne podatke obrađujemo glede na razloge / svrhe, navedene u 11. točki. Ovdje su uključeni:

 • osobni podaci,
 • financijski podaci,
 • podaci o produktima ili obavljenim uslugama.

13. S kim se mogu osobni podaci dijeliti

Kada je to potrebno ili se obvezno zahtijeva, a uvijek sukladno primjenjivom zakonodavstvu o zaštiti podataka, možemo osobne podatke koje obrađujemo, dijeliti s:

 • saveznom vladom;
 • bonitetnim agencijama;
 • dobavljačima i pružateljima usluga;
 • utjerivačima i agencijama za praćenje;
 • financijskim organizacijama;
 • provedbenim tijelima ili drugim istraživačkim agencijama;
 • revizorima.

14. Prijenosi podataka

Kada je to potrebno, osobni se podaci mogu prenijeti i u druge države ili regije u svijetu, ali samo uz potpunu sukladnost sa zakonodavstvom na području zaštite podataka. To se može dogoditi u slučaju kada:

je Europska komisija odlučila, da treća država zaista osigurava odgovarajući stupanj zaštite;
nama je treća osoba koja je primatelj osobnih podataka, proslijedila odgovarajuće zaštitne mehanizme u obliku standardnih klauzula o zaštiti podataka, koje su odobrila regulatorna tijela;
djelujemo sukladno etičkom kodeksu, kojeg je odobrilo nadzorno tijelo;
smo bili certificirani sukladno mehanizmu odobrenja, kojeg određuje primjenjivo zakonodavstvo o zaštiti podataka; ili
kada smo ugovorili ugovorne klauzule koje je odobrilo nadležno nadzorno tijelo.

15. Vaša prava

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) pojedincima omogućava veći nadzor nad tim, kako će organizacije obrađivati osobne podatke te osigurava brojna prava pojedincima u svjetlu uporabe njihovih osobnih podataka, uključujući:

 • pravo biti obaviješten;
 • pravo na dostup;
 • pravo na popravak;
 • pravo na brisanje;
 • pravo na ograničenje obrade;
 • pravo na prenosivost podataka;
 • pravo na prigovor na obradu;
 • prava, vezana za automatizirano donošenje odluka i oblikovanje profila.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s pravima, koje možete ostvarivati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), možete nam pisati na: dataprotection@autovistagroup.com.

16. Zaštita osobnih podataka

Osim ako zakonodavstvo ili propisi ne zahtijevaju drugačije, mi nećemo čuvati osobne podatke naših klijenata duže od tri (3) godine nakon posljednje komunikacije s osobom ili nakon isteka ugovora s poslodavcem takve osobe.

17. Suglasje i promjene

Korištenjem ove internetske stranice vi dajete suglasje za obavijest o zaštiti privatnosti. Ako se s tom obaviješću o zaštiti privatnosti ne slažete, molimo vas da našu internetsku stran ne koristite. Ako bismo u buduće na kakav god način bitno promijenili ovu obavijest o zaštiti privatnosti, promjenu ćemo objaviti na našim internetskim stranicama, pa ćete tako biti odgovarajuće obaviješteni o osobnim podacima, koje prikupljamo i o tome, kako ih u svakom trenutku upotrebljavamo. Daljom uporabom internetske stranice potvrđujete da ste suglasni s takvom promjenom.

18. Kontaktna osoba za zaštitu podataka

Naša kontaktna osoba za zaštitu podataka je g. Christopher Angel. Za sva pitanja ili komentare glede obrade osobnih podataka pošaljite elektroničku poštu na: dataprotection@autovistagroup.com.

Ako niste zadovoljni odzivom osobe, ovlaštene za zaštitu podataka, možete podnijeti žalbu kod nadzornog tijela, koje je nadležno za vašu regiju.

19. Kako stupiti u kontakt s nama

Pozdravljamo sve vaše komentare o našim internetskim stranicama i o obavijesti o zaštiti privatnosti.

Ako biste željeli stupiti u kontakt s nama u vezi s bilo kakvim upitima ili komentarima, pošaljite nam poruku na adresu e-pošte: dataprotection@autovistagroup.com ili nam pišite na:

Eurotax d.o.o.
Bleiweisova cesta 030
SI-1000 Ljubljana

 

20. Datum posljednjeg ažuriranja

Ova obavijest o zaštiti privatnosti je zadnji put ažurirana u veljači 2022.

 

Procjena vozila

Odaberite vrstu, marku, model vozila, mjesec i godinu prve registracije,....

E-novosti

Primajte obavijesti e-mailom

Ova web stranica koristi kolačiće poslužitelja u namjeri poboljašanja (ili što boljeg) korisničkog iskustva prilikom korištenja stranice. Da li se slažete s upotrebom kolačića?

Više o tome

Korištenje kolačića na web stranici

Što su kolačići (cookies)?
Kolačići su male datoteke, važne za djelovanje internetskih stranica, prije svega kako bi iskustvo korisnika bilo bolje.
Kolačić obično sadrži redoslijed slova i brojeva koji se prijenose na računalo korisnika kada on posjeti određenu internetsku stranicu. Pri svakom ponovnom posjetu će internetska stranica dobiti podatke o prenijetom kolačiću te prepoznati korisnika.
Uz funkciju poboljšanja iskustva korisnika, cilj kolačića je različit. Oni se mogu upotrebljavati i za analizu ponašanja ili prepoznavanje korisnika. Stoga poznajemo više različitih tipova kolačića.
Tipovi kolačića koje upotrebljavamo na našoj internetskoj stranici
Kolačići koje upotrebljavamo na našoj internetskoj stranici, slijede smjernicama:
• Međunarodne gospodarske zbornice (PDF)
1. Neophodni kolačići
Takvi kolačići omogućuju uporabu neophodnih komponenti za pravilno djelovanje internetske stranice. Bez tih kolačića servisi koje želite koristiti na ovoj internetskoj stranici, ne bi djelovali pravilno (npr. prijava, postupak kupovine …).
2. Iskustveni kolačići
Takvi kolačići prikupljaju podatke kako se korisnici na internetskoj stranici ponašaju sa ciljem poboljšanja iskustvene komponente internetske stranice (npr. koje dijelove stranice posjećuju najčešće). Ti kolačići ne prikupljaju informacija, prijeko kojih bismo mogli identificirati korisnika.
3. Funkcionalni kolačići
Takvi kolačići omogućuju internetskoj stranici da si zapamti neke od Vaših postavki i opcija (npr. korisničko ime, jezik, regiju) te osiguravaju napredne, personalizirane funkcije. Ti kolačići omogućuju slijeđenje Vašim postupcima na internetskoj stranici.
4. Oglasni ili ciljani kolačići
Takve kolačiće prije svega upotrebljavaju oglasne i socijalne mreže (treće strane) s namjerom da Vam prikazuju više ciljane oglase, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost reklamnih akcija. Takvi kolačići omogućuju slijeđenje Vašim postupcima u Internetu.
5. Upotreba tehnologije praćenja Eloqua za naše marketing e-poruke
Zbog personalizacije načina kako društvo Eurotax komunicira s vama na različitim stranicama našeg internetskog mjesta upotrebljavamo Eloqua, a to valja i za elektronske poruke koje primate od nas. Na tim se stranicama Eloqua za mjerenje upotrebe i za dostup do nekih od informacija poslužuje kolačića i koda Javascript. Eloqua će u našu spravu namjestiti kolačić za  vrijeme vaše prve posjete internetskog portala Autovista. Kolačić Eloqua i informacije iz koda Javascript omogućavaju nam izvedbu analize vaše upotrebe naše internetske stranice i naših poruka, što će nam olakšati razumijevanje vaših interesa i pomoći poboljšati način pismene komunikacije s vama. Iako kolačić ne sadrži osobne podatke o vama, mi ćemo u slučaju da se registrirate za određene usluge, odnosno odlučite za primanje bijele knjige ili glasila, vaše osobne podatke povezati s podacima iz pretraživača, kako su razvidni iz kolačića Eloqua, koji je pohranjen u vašoj spravi.

Nadzor kolačića

Za uporabu kolačića odlučujete se sami. Kolačiće možete uvijek ukloniti i time i prepoznavanje u Internetu. Također možete većinu tražilica postaviti tako da kolačiće ne pohranjuju.
Za informacije o opcijama pojedinačnih tražilica predlažemo da pogledate postavke.
Upravitelj kolačića
Eurotax d.o.o.