1/3

Kia objavila podatke o uspješnoj globalnoj prodaji u veljači

Petak, 4. ožujak 2022.

U veljači globalna prodaja Kije 4,7 % veća nego u istom mjesecu prošle godine
Globalna prodaja korporacije Kia je u veljači ukupno iznosila 221.152 vozila, što je 4,7 posto
bolje nego u veljači prošle godine.

Kia je u veljači bila vrlo uspješna prije svega s novim modelima kao što su elektrificirani Niro (HEV, PHEV i električni) i jednovolumen Carens koji je strateški usmjeren na indijsko tržište. Uspjehu je kumovalo i postepeno poboljšanje situacije u Kijinom lancu opskrbe.

U Južnoj Koreji prodanih 39.560 vozila Kia – 5,3 % bolje nego u veljači 2021. godine
Kia je u Južnoj Koreji u veljači ove godine prodala 39.560 vozila, što je 5,3 posto više nego u veljači 2021.

Za uspješnu prodaju na Kijinom domaćem tržištu najzaslužniji su SUV modeli. Veliki sportski terenac Sorento prodan je u 4.776 primjeraka, a među kupcima je bio izrazito tražen i Sportage s 3.781 prodanim primjerkom.

Prodaja izvan Južne Koreje: 181.592 vozila, 4,5 % bolje nego u veljači 2021. godine
Prodaja izvan Koreje se s ukupno prodana 181.592 vozila u odnosu na veljači prošle godine povećala za 4,5 postotka.

Na tržištima izvan Koreje prodajno su najzanimljiviji modeli bili SUV Sportage (20.987 prodanih primjeraka) i Seltos (20.877 primjeraka). Njihovima brojkama najviše se približila limuzina Rio (kod nas je u prodaji u hatchback izvedbi), koja je našla 18.427 novih kupaca. I ubuduće će Kia prilagođavati svoju proizvodnju u skladu sa stanjem zaliha i pokušati smanjiti smetnje u proizvodnji.

Kia s novim modelima (električni EV6, Niro, Sportage) kreira prodajni momentum
Tvrtka će se fokusirati i na kreiranje pozitivnog prodajnog momentuma i povećanje profitabilnosti s novim modelima, kao što su potpuno novi električni Niro i EV6. Crossover EV6, prvi namjenski i potpuno električni model najstarije južnokorejske automobilske tvrtke, nedavno je osvojio titulu Europski auto godine 2022. Time je Kia postala prvi korejski brend s ovim prestižnim priznanjem, koje najbolje dokazuje vrlo uspješan prelazak tvrtke s klasičnog proizvođača automobila na pružatelja održivih rješenja mobilnosti.

  Veljača
2022.
Veljača
2021.
 + / - Siječanj
2022.
 + / - I-II 2022. I-II 2021.  + / -
Prodaja u J.
Koreji
39.560 37.583 5,3% 37.038 6,8% 76.598 79.064 -3,1%
Prodaja izvan
Koreje
181.592 173.731 4,5% 176.202 3,1% 357.794 357.983 -0,1%
Globalna
prodaja
221.152 211.314 4,7% 213.240 3,7% 434.392 437.047 -0,6%

* Podaci o prodaji odnose se na veleprodaju.
* Podaci o mjesečnoj prodaji su nerevidirani i preliminarni.
       
                                                                                     # # #
Kia Corporation – o nama
Kia Corporation (www.kia.com) pruža vrhunsko iskustvo mobilnosti i pokretnošću inspirira svoje klijente. Tvrtka osnovana 1944. godine je u industriji ‘mobilnosti’ prisutna više od 75 godina. S 52.000 zaposlenih širom svijeta, prisutnošću u više od 190 zemalja i tvornicama u 6 zemalja, Kia danas godišnje proda oko 3 milijuna vozila. Kia spada među glavne igrače popularizacije elektrificiranih i baterijskih električnih vozila, a odnedavno razvija i sve veću paletu usluga mobilnosti čime ohrabruje milijune ljudi širom svijeta da istražuju najbolje načine kretanja. Za više informacija posjetite: www.kianewscenter.com.

Procjena vozila

Odaberite vrstu, marku, model vozila, mjesec i godinu prve registracije,....

E-novosti

Primajte obavijesti e-mailom

Ova web stranica koristi kolačiće poslužitelja u namjeri poboljašanja (ili što boljeg) korisničkog iskustva prilikom korištenja stranice. Da li se slažete s upotrebom kolačića?

Više o tome

Korištenje kolačića na web stranici

Što su kolačići (cookies)?
Kolačići su male datoteke, važne za djelovanje internetskih stranica, prije svega kako bi iskustvo korisnika bilo bolje.
Kolačić obično sadrži redoslijed slova i brojeva koji se prijenose na računalo korisnika kada on posjeti određenu internetsku stranicu. Pri svakom ponovnom posjetu će internetska stranica dobiti podatke o prenijetom kolačiću te prepoznati korisnika.
Uz funkciju poboljšanja iskustva korisnika, cilj kolačića je različit. Oni se mogu upotrebljavati i za analizu ponašanja ili prepoznavanje korisnika. Stoga poznajemo više različitih tipova kolačića.
Tipovi kolačića koje upotrebljavamo na našoj internetskoj stranici
Kolačići koje upotrebljavamo na našoj internetskoj stranici, slijede smjernicama:
• Međunarodne gospodarske zbornice (PDF)
1. Neophodni kolačići
Takvi kolačići omogućuju uporabu neophodnih komponenti za pravilno djelovanje internetske stranice. Bez tih kolačića servisi koje želite koristiti na ovoj internetskoj stranici, ne bi djelovali pravilno (npr. prijava, postupak kupovine …).
2. Iskustveni kolačići
Takvi kolačići prikupljaju podatke kako se korisnici na internetskoj stranici ponašaju sa ciljem poboljšanja iskustvene komponente internetske stranice (npr. koje dijelove stranice posjećuju najčešće). Ti kolačići ne prikupljaju informacija, prijeko kojih bismo mogli identificirati korisnika.
3. Funkcionalni kolačići
Takvi kolačići omogućuju internetskoj stranici da si zapamti neke od Vaših postavki i opcija (npr. korisničko ime, jezik, regiju) te osiguravaju napredne, personalizirane funkcije. Ti kolačići omogućuju slijeđenje Vašim postupcima na internetskoj stranici.
4. Oglasni ili ciljani kolačići
Takve kolačiće prije svega upotrebljavaju oglasne i socijalne mreže (treće strane) s namjerom da Vam prikazuju više ciljane oglase, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost reklamnih akcija. Takvi kolačići omogućuju slijeđenje Vašim postupcima u Internetu.
5. Upotreba tehnologije praćenja Eloqua za naše marketing e-poruke
Zbog personalizacije načina kako društvo Eurotax komunicira s vama na različitim stranicama našeg internetskog mjesta upotrebljavamo Eloqua, a to valja i za elektronske poruke koje primate od nas. Na tim se stranicama Eloqua za mjerenje upotrebe i za dostup do nekih od informacija poslužuje kolačića i koda Javascript. Eloqua će u našu spravu namjestiti kolačić za  vrijeme vaše prve posjete internetskog portala Autovista. Kolačić Eloqua i informacije iz koda Javascript omogućavaju nam izvedbu analize vaše upotrebe naše internetske stranice i naših poruka, što će nam olakšati razumijevanje vaših interesa i pomoći poboljšati način pismene komunikacije s vama. Iako kolačić ne sadrži osobne podatke o vama, mi ćemo u slučaju da se registrirate za određene usluge, odnosno odlučite za primanje bijele knjige ili glasila, vaše osobne podatke povezati s podacima iz pretraživača, kako su razvidni iz kolačića Eloqua, koji je pohranjen u vašoj spravi.

Nadzor kolačića

Za uporabu kolačića odlučujete se sami. Kolačiće možete uvijek ukloniti i time i prepoznavanje u Internetu. Također možete većinu tražilica postaviti tako da kolačiće ne pohranjuju.
Za informacije o opcijama pojedinačnih tražilica predlažemo da pogledate postavke.
Upravitelj kolačića
Eurotax d.o.o.